viernes, 20 de febrero de 2015

Madalenas e postres típicos do Entroido.

¿Gústavos cociñar?
 A nós encántanos e, sobre todo, si o facemos na casa coa nosa familia  e os nosos irmáns, os que os temos, como foi neste caso.
Aquí, as receitas que podedes facer este entroido!
 Madalenas caseiras:


  • Ingredientes:
  • 2 ovos
  • 250 gr de fariña
  • 200 gr de azucre
  • 1 vaso de leite
  • 1/2 vaso de aceite
  • 1/2 sobre royal 
  • 200 gr de chocolate
  • papeliños para a base das madalenas 
Preparación:
Batemos os ovos, o azucre e o leite e, unha vez batido, engadimos o aceite 
Noutra cunca misturamos a fariña, o royal e, cando estea ben misturado, o engadimos á masa anterior.
Por último, cortamos ou raiamos o chocolate en anacos e o engadimos á masa. Enchemos os papeliños das madalenas, sin encher de todo; logo soben e saen por fóra. Enriba de cada madalena, botamos unha cullerada de azucre; logo, ao forno a 180 grados sobre media hora . 

Este Entroido pensei que podería facer un traballo sobre os postres típicos destas datas e nos puxemos a buscar a información que necesitábamos.
Aquí vos deixamos os resultados. Espero que vos guste e aprendades tanto como eu!

Autores: Julen Marín e Adrián Seco.